WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl

Je kunt heel goed scoren op Pinterest zonder planningstool, maar een planningstool maakt het je wel een heel stuk makkelijker. En het wordt een stuk minder tijdrovend. In dit blog vertel ik meer over de mogelijkheden om te plannen op Pinterest. De enige planningstool die eigenlijk de moeite waard is voor Pinterest is Tailwind. Ik zal je vertellen waarom ik vind dat je Tailwind moet gebruiken voor je Pinterest marketing. 

Wat is Tailwind?

Om te beginnen zal ik uitleggen wat Tailwind precies is. Tailwind is een planningstool. En en niet zomaar een planningstool. Tailwind is de enige planningstool die het mogelijk maakt om zowel eigen pins als pins van anderen in te plannen op Pinterest. Tailwind werkt nauw samen met Pinterest en helpt je om de pins zo optimaal mogelijk te bewaren. Wil je bijvoorbeeld een pin bewaren zonder titel, dan krijg je een foutmelding. Hetzelfde geldt voor de pinomschrijving. 

Wat kun je met Tailwind?

Naast dus het inplannen van pins, biedt Tailwind meer voordelen:
– Your Schedule
Je kunt op Tailwind een schema instellen waardoor er automatisch op, vooraf ingesteld aantal momenten, pins bewaard worden op jouw Pinterest account. 
– Smart Loop
De Smart Loop maakt het mogelijk om je eigen content automatisch eens in de zoveel maanden opnieuw te laten bewaren op je bord(en). Hierbij denkt Tailwind met je mee en voorkomt dat het spammerig wordt. Wil je je pins te snel achter elkaar opnieuw laten pinnen, dan krijg je hiervan een melding met daarbij een advies. 
– Tailwind Tribes
Eigenlijk de groepsborden van Tailwind. Je kunt je aanmelden bij Tribes of er zelf één starten. Door lid te worden van Tribes kun je je bereik enorm boosten. 

Welke extra’s biedt Tailwind?

Naast dat Tailwind het makkelijker maakt om actief te zijn op Pinterest biedt Tailwind nog een aantal extra’s:
– Weekly Summary
Statistieken van afgelopen week
– Insights
Verschillende statistieken, waaronder de best presterende borden en best presterende pins. 
– Website Insights 
Je kunt zien wat er vanaf je website bewaard is op Pinterest. Je kunt ook Google Analytics koppelen voor nog meer statistieken. 
– Tailwind Smart Guide
Deze geeft tips om het maximale uit Pinterest te halen

De voordelen van Tailwind op een rij

Hierbij de voordelen van Tailwind nog even op een rij:
– Tailwind bespaart een hoop tijd welke je kunt gebruiken voor je bedrijf
– Tailwind helpt je mee om het goed te doen op Pinterest
– Tailwind maakt het een stuk makkelijker om Pinterest bij te houden

Wat zijn de kosten van Tailwind?

Tailwind is een betaalde tool. Een abonnement kost: 
– Bij betaling per maand 15 dollar per maand. Hiervoor krijg je de mogelijkheid om 400 pins te pinnen per maand, 250 pins toe te voegen aan je Smart Loop en deel te nemen aan 5 Tribes. Meer pins in je Smart Loop of deelnemen aan meer Tribes is mogelijk, daarvoor betaal je dan maandelijks een extra bedrag. 
– Bij een jaarbetaling omgerekend 10 dollar per maand. Hiervoor krijg je onbeperkt de mogelijkheid tot het bewaren van pins. Voor de Smart Loop en de Tribes geldt hetzelfde als bij de maandbetaling. Als je gebruik maakt van Tailwind heb je geen excuus meer om Pinterest niet in te zetten als marketingtool voor jouw bedrijf. 
In mijn nieuwe Pinterest Training – de Pinterest Power Boost gaan we ook dieper in op het gebruik van Tailwind. 

Wil jij aan de slag met Tailwind? Dan kun je je via de knop hieronder aanmelden.

Bewaren voor later

Wil je dit blog bewaren voor later? Bewaar deze dan op Pinterest. Gebruik hiervoor een van onderstaande afbeeldingen:

waarom je tailwind zou moeten gebruiken - Tailwind is dé plannigstool voor Pinterest. Er zijn meerdere tools om Pinterest mee te plannen, maar geen één met de mogelijkheden van Tailwind.
waarom je tailwind zou moeten gebruiken - Tailwind is dé plannigstool voor Pinterest. Er zijn meerdere tools om Pinterest mee te plannen, maar geen één met de mogelijkheden van Tailwind.

Ben jij er klaar voor om jouw berdrijf te laten groeien met behulp van Pinterest?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je online marketing? Bij jij klaar voor Pinterest? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is wellicht mijn nieuwe Pinterest Training – de Pinterest Power Boost iets voor jou. 

Wil je regelmatig tips op je digitale deurmat ontvangen? Schrijf je dan in voor Pinterest Made Easy.