WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl

Pinterest blijft veranderen. Het platform is constant in beweging om ervoor te zorgen dat de bezoeker zo optimaal mogelijk geholpen wordt met haar zoektocht. In dit artikel vertel ik je de belangrijkste aanpassingen van begin 2020.

Verse content krijgt voorrang

Verse content wordt belangrijker dan ooit op Pinterest. Pinterest heeft gemerkt dat bezoekers op zoek zijn naar nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie. Dit betekend dat verse content voorrang krijgen in de zoekresultaten en op de startpagina. Verse en relevante content zal dus eerder getoont worden en aan een groter publiek dan oudere content.

Wat is verse content

Om hierop in te kunnen spelen is het belangrijk om te weten wat Pinterest verstaat onder verse content. Verse content is een afbeelding welke nog niet eerder in combinatie met de betreffende url is bewaard op Pinterest. Je kunt dus voor één blogbericht meerdere afbeeldingen maken en bewaren op Pinterest. Deze afbeeldingen gelden, de eerste keer dat je dezer bewaard, allemaal als verse content.

Focus op het maken van nieuwe content

Het is dus de moeite waard om te investeren in het maken van nieuwe content. Niet alleen het schrijven van nieuwe content voor op je website, maar dus ook nieuwe pins voor Pinterest. Een oud blog kun je op Pinterest nieuw leven in blazen door er een nieuwe afbeelding voor te maken.

Deel niet teveel dezelfde content

Als je teveel dezelfde content deelt kan dit ervoor zorgen dat je account opgeschort wordt. Ditzelfde geldt als je op teveel pins in één keer bewaard. Belangrijk dus om de boel te verspreiden. Dit voorkomt dat je account opgeschort wordt, en je hebt meerdere momenten activiteit op je account en dat vindt Pinterest ook erg fijn.

Bewaar eerst op relevante borden

Door je pins eerst op het meest relevante bord te bewaren geef je Pinterest extra informatie over waar de pin over gaat. Dit bevordert je kans om in de juiste zoekresultaten naar boven te komen.

Repins zijn geen nieuwe pins, kan dit kwaad

Op het moment dat jouw pins door anderen bewaard worden of dat er van jouw website gepint wordt, ziet Pinterest dit als normaal gedrag. Dit is nog steeds goed voor je bereik binnen Pinterest.

Waaruit bestaat een goede pin

Een goede pin bestaat uit een relevante afbeelding, duidelijke titel en omschrijving. Het is belangrijk dat zowel de afbeelding, als de titel en omschrijving weergeven wat de bezoeker kan verwachten als ze op de pin klikt. Is dit niet het geval dan zal dit te merken zijn in je resultaten.

Hulpmiddel om Pinterest in te zetten

Je kunt ervoor kiezen om alles handmatig te doen op Pinterest, maar je kunt ook gebruik maken van een hulpmiddel. De planningstool Tailwind heeft aangegeven gebruikers in de toekomst te willen helpen bij het maken van verse content. Daarnaast heeft het gebruik van Tailwind meer voordelen. Maar daarover binnenkort meer in een ander blog.

Wil jij aan de slag met Tailwind? Dan kun je je via de knop hieronder aanmelden.

Bron: Tailwindapp

Bewaren voor later

Wil je dit blog bewaren voor later? Bewaar deze dan op Pinterest. Gebruik hiervoor een van onderstaande afbeeldingen:

Veranderingen op Pinterest in 2020 - Pinterest blijft in ontwikkeling om de gebruikerservaring te optimaliseren. Lees hier de meest recente veranderingen en doe er je voordeel mee op Pinterest.
Veranderingen op Pinterest in 2020 - Pinterest blijft in ontwikkeling om de gebruikerservaring te optimaliseren. Lees hier de meest recente veranderingen en doe er je voordeel mee op Pinterest.

Ben jij er klaar voor om jouw berdrijf te laten groeien met behulp van Pinterest?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je online marketing? Bij jij klaar voor Pinterest? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is wellicht mijn nieuwe Pinterest Training – de Pinterest Power Boost iets voor jou. 

Wil je regelmatig tips op je digitale deurmat ontvangen? Schrijf je dan in voor Pinterest Made Easy.