WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl
Je doet ontzettend hard je best, Je bent actief bezig op Pinterest, maar dit heeft totaal geen effect op je bereik? Misschien zie je zelfs je bereik via Pinterest achteruit gaan? De moed zakt je dan in je schoenen. Je wilt stoppen met Pinterest en bent het geloof in dit kanaal een beetje aan het kwijtraken. Niet nodig! De kans is groot dat je één of meerdere van deze fouten maakt. En dat is geen schande, het gebeurd de beste. Het geluk is, je kunt deze fouten gemakkelijk herstellen en/of in de toekomst voorkomen.

5 veel gemaakte fouten op Pinterest

 1. Pins kopiëren van anderen.
  Pins van anderen exact kopiëren, zal je niet meer klanten opleveren. Naast dat Pinterest dit niet leuk vind, wil je ook herkenbaar zijn voor je doelgroep. Je wilt je branding doorvoeren in je pins. Zorg ervoor dat je je eigen creativiteit gebruikt. Je mag je natuurlijk laten inspireren door pins van anderen, maar maak nooit een exacte kopie.
 2. Voor elke pin dezelfde template gebruiken.
  Als je voor alle pins dezelfde template gebruikt, wordt je account heel saai. Pinterest vind dit ook niet leuk en zal je pins minder vaak tonen. Zorg er voor dus voor dat je verschillende templates hebt om te gebruiken. Zo kun je als je bijvoorbeeld 5 verschillende templates hebt, vijf keer dezelfde content delen zonder dat het teveel opvalt.
 3. Content repinnen dat hetzelfde is als je eigen content.
  Ja het is belangrijk om content van anderen te delen. Maar je gaat natuurlijk geen content delen wat concureert met je eigen content. De content van anderen die je deelt is helpend voor je ideale klant, maar niet hetzelfde als de content die je zelf maakt.
 4. Een pin repinnen zonder deze te controleren.
  Voordat je een pin repint zorg je ervoor dat je zeker weet dat de link werkt en dat deze ook daadwerkelijk linkt naar de content zoals verwacht. Ik zie het vaak gebeuren dat de link achter een pin niet werkt of naar hele andere content leidt dan op de pin beschreven staat. Dit werkt averechts.
 5. Persoonlijk en bedrijfsmatige pins door elkaar bewaren.
  Ik snap dat je geen zin hebt om te switchen tussen twee accounts (hoewel dit op Pinterest heel gemakkelijk gaat). Maar zorg ervoor dat de borden op je zakelijke account enkel pins bevatten die interessant zijn voor je doelgroep. Wil je voor jezelf dingen bewaren? Kies dan of wel voor een tweede account of maak een verborgen bord aan waar je persoonlijke dingen op kunt bewaren.

En eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan met fouten die ik veel voorbij zie komen op Pinterest. Misschien deel ik binnenkort nog wel een lijstje. Maar eerst wil ik van je weten of jij je schuldig maakt aan een van deze fouten?

Wil je graag hulp bij het inzetten van Pinterest? Kijk dan zeker even verder wat ik voor je kan betekenen. Ga bijvoorbeeld voor een coachingstraject waarin we samen aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat je account staat als een huis. Of ga je liever onder het genot van een heerlijke high-tea samen aan de slag met Pinterest? Dat kan met de Pinterest Tea

Wil je dit artikel bewaren voor later? Bewaar dan deze afbeelding op Pinterest! Vergeet ook niet om mij daar te volgen 😉