WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl

Een pin blijft altijd zichtbaar op Pinterest. Maar dit is wat anders dan dat je pin ook daadwerkelijk getoond wordt. Hier heb je, deels, zelf invloed op.

Hoe komt het dat je pin altijd zichtbaar blijft?

Alle pins die ooit op Pinterest zijn bewaard blijven op Pinterest staan. Op het moment dat jij ervoor kiest om een van je pins te verwijderen, verwijder je enkel de pin van je eigen bord. De kans is groot dat je pin door meerdere mensen is bewaard. Op hun borden blijft pin gewoon zichtbaar.

Hoelang toont Pinterest jouw pin?

Of Pinterest jouw pin laat zien in de verschillende zoekresultaten hangt af van een paar factoren:
– zoekwoorden: maak je (goed) gebruik van zoekwoorden ik je pinomschrijving en titel? Dan vergroot je de kans om getoond te worden.
– repins: wordt je pin door anderen bewaard? Dan vergroot je daarmee nog meer je kansen om getoond te worden.
– afbeelding: ook het gebruik van relevante afbeelding vergroot je kans om in de zoekresultaten te verschijnen.

Door een goede pin te maken, met een goede en relevante afbeelding en de juiste zoekwoorden, vergroot je de kans om gerepint te worden. Een goede pin zorgt zelfs na jaren nog voor verkeer naar je website. Dit betekend dat de pin na jaren nog naar boven komt in de zoekresultaten.

Conclusie

Een pin blijft voor altijd staan op Pinterest. Als jij ervoor zorgt dat je pin geoptimaliseerd is, komt dezre na maanden en zelfs jaren nog naar boven in de zoekresultaten. Dit maakt dat Pinterest een marketingkanaal is voor de lange termijn. Houd hier rekening mee met de content die je deelt. Deel liever geen tijdelijke aanbiedingen, maar ga voor evergreen content. 

Bewaren voor later

Wil je dit blog bewaren voor later? Bewaar deze dan op Pinterest. Gebruik hiervoor een van onderstaande afbeeldingen:

 

 

 

Hoe lang blijft een pin zichtbaar op Pinterest? Een pin blijft altijd zichtbaar op Pinterest. Hoe lang Pinterest jouw pin toont in de zoekresultaten hangt echter af van een aantal factoren.
Hoe lang blijft een pin zichtbaar in Pinterest? Een pin blijft altijd zichtbaar op Pinterest. Hoe lang Pinterest jouw pin toont in de zoekresultaten hangt echter af van een aantal factoren.

Ben jij er klaar voor om jouw berdrijf te laten groeien met behulp van Pinterest?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je online marketing? Bij jij klaar voor Pinterest? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kijk dan rustig verder wat ik voor je kan betekenen. Wil je regelmatig tips op je digitale deurmat ontvangen? Schrijf je dan in voor Pinterest Made Easy.