WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl
Je kunt adverteren op Facebook (en Instagram) en zoals je weet kun je tegenwoordig ook adverteren op Pinterest.
Wat is het verschil tussen adverteren op Facebook en adverteren op Pinterest? Je adverteert al op Facebook en vraagt je af of je ook moet inzetten op Pinterest. Ik ga je vandaag vertellen wat het verschil is tussen beide kanalen met betrekking tot adverteren. En waarom ik denk dat adverteren op Pinterest beter werkt.

Facebook vs Pinterest

Er zijn meerdere verschillen tussen Facebook en Pinterest.
– Facebook is een sociaal medium en gericht op interactie. Pinterest is een (visuele) zoekmachine gericht op inspireren
– Een bericht op Facebook heeft een levensduur van enkele uren, Daarentegen kan een pin op Pinterest maanden tot jaren later nog zorgen voor verkeer naar je website
– En ik denk het belangrijkste verschil: Op Facebook komen berichten voorbij volgens het algoritme. Op Pinterest zoek je gericht naar berichten over een bepaald onderwerp. Dit geldt zowel voor gewone berichten als voor advertenties.

Adverteren

Dit laatste is ook precies de reden waarom ik vindt dat het de moeite waard is om te investeren in adverteren op Pinterest. Op beide kanalen kun je natuurlijk een specifieke doelgroep instellen. Dus je advertentie wordt in beide gevallen getoond aan mensen die binnen deze doelgroep vallen. Het grote verschil is dat de bezoeker op Facebook je advertentie voorbij ziet komen, terwijl ze helemaal niet op zoek is. Of terwijl ze helemaal niet in de mood is om naar jouw content te kijken.
Op Pinterest wordt je advertentie getoond terwijl de bezoeker gericht zoekt op het onderwerp van je content. De bezoeker is echt op zoek naar informatie en inspiratie over het onderwerp. De kans dat er op de advertentie geklikt wordt is dan ook veel groter.

Zie jij ook de meerwaarde van adverteren op Pinterest? Wil je hiermee aan de slag? Reserveer dan nu een exemplaar van het eerste ebook over adverteren op Pinterest (release datum is 1 augustus). Of kies je liever voor de gedrukte versie?

Wil je dit artikel bewaren voor later? Bewaar dan deze afbeelding op Pinterest! Vergeet ook niet om mij daar te volgen 😉