WhatsApp 06 15 45 07 98 info@pinterestspecialist.nl

Word jij er al gek van? Van iedereen die tegen je zegt dat je moet bloggen. Dat je het zonder blog niet red. Dat bloggen ervoor zorgt dat er veel meer verkeer naar je website komt. En ze hebben ergens gelijk hoor. Google is gek op nieuwe en verse content. En bloggen is eigenlijk de gemakkelijkste manier om regelmatig nieuwe content op je website te plaatsen. Maar ik snap ook heel goed dat je er gek van wordt. En dat je er vreselijk tegen op gaat zien.

Bloggen voor Google

Google vind teksten van minimaal 300 woorden het leukst. Dus als je al eenmaal weet waar je over wilt gaan schrijven, moet je ook redelijk wat tekst schrijven om aan de 300 woorden te komen. Maar gewoon lukraak wat tekst schrijven is ook niet genoeg. Je moet er wel voor zorgen dat er ook zoekwoorden gebruikt worden in de tekst. En dat je deze ook nog verwerkt in de titel en subtitels.
En wil je het helemaal goed aanpakken? Dan schrijf je met regelmaat een blog. Bijvoorbeeld wekelijks of misschien wel dagelijks. En beter nog: je schrijft ook regelmatig een monsterblog van 1000-1500 woorden of meer.

Bloggen voor Pinterest

Hoe zit het dan met Pinterest? Moet je voor Pinterest ook bloggen?
Nee dat hoeft zeker niet. Lees dit blog maar eens over hoe je Pinterest kunt gebruiken zonder dat je een blog hebt.
Maar feit blijft dat bloggen een hele fijne en makkelijke manier is om nieuwe content te schrijven. Content om je bezoekers en klanten te informeren en inspireren. Met een blog kun je heel goed laten zien welke kennis je in huis hebt. Dus ja, ook op Pinterest is het een stuk makkelijker als je wel regelmatig een nieuw blog schrijft.

Wat is het verschil tussen bloggen voor Pinterest en bloggen voor Google

Het grote verschil zit ‘m eigenlijk in de lengte van de tekst. Waar Google heel graag teksten heeft van 300 woorden en het ook heel fijn vindt als er met enige regelmaat monsterblogs geplaatst worden van 1000-1500 woorden of meer, maakt dit voor Pinterest niet uit. Voor Pinterest kun je dus ook heel goed kleinere blogs schrijven. Eigenlijk een soort miniblogs die je misschien ook wel schrijft op je social media kanalen.
Op Instagram wordt het ook steeds populairder om in de caption een miniblog te schrijven. Meer waarde te delen. Als je deze teksten ook op je webste zet en voorziet van een goede afbeelding voor Pinterest, heb je weer een pin voor Pinterest. Je kunt natuurlijk ook vanaf Instagram deze content delen, maar dan leidt je de bezoeker naar Instagram en niet naar je website en daar wil je ze natuurlijk uiteindelijk hebben.

Conclusie

Bloggen voor Pinterest is een stuk makkelijker en laagdrempeliger dan voor Google. Zet je Pinterest al in voor de groei van je bedrijf of ben je van plan om dit te gaan doen? Bekijk dan eens welke mogelijkheden je ziet in het schrijven van kleine stukjes tekst voor op je website. Het haalt de druk eraf om te moeten schrijven. En als je teksten toch meer dan 300 woorden bevatten? Prima, dan heb je er niet alleen profijt van op Pinterest maar ook op Google. Maar laat de druk los om minimaal aan dit aantal woorden te komen.

Bewaren voor later

Wil je dit blog bewaren voor later? Bewaar deze dan op Pinterest. Gebruik hiervoor een van onderstaande afbeeldingen:

Ben jij er klaar voor om jouw berdrijf te laten groeien met behulp van Pinterest?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je online marketing? Bij jij klaar voor Pinterest? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kijk dan rustig verder wat ik voor je kan betekenen. Wil je regelmatig tips op je digitale deurmat ontvangen? Schrijf je dan in voor Pinterest Made Easy.